Raskauden toisella kolmanneksella raskaus alkaa näkyä ulospäin ja hormonitoiminta alkaa tasoittua. Alkuraskauden oireet alkavat helpottua ja jopa loppua kokonaan. Siksi monella odottajalla liikuntamäärät lisääntyvät ensimmäiseen kolmannekseen verrattuna. Olo on kuin uudestisyntyneellä ja energiaa on taas entiseen malliin ellei jopa enemmänkin. Usein puhutaan, että eletään raskauden parasta aikaa, kun vatsa ei ole vielä tiellä ja olo on hyvä.
Toisen kolmanneksen loppupuolella vatsa alkaa olla jo hyvän kokoinen, jolloin liikuntamuotoja kannattaa tarkastella ja kehon tuntemuksia kuunnella. Myös harjoitussupistuksia voi alkaa ilmaantumaan lähestyttäessä 28 raskausviikkoa ja silloin kannattaa alkaa miettiä omaa liikunnan tehoa ja kevennystä omaan harjoitteluun, erityisesti jos harjoitussupistuksia tulee paljon ja ne jatkuvat.
Raskauden toisella kolmanneksella tulisi viimeistään alkaa valmistelemaan liikuntasuorituksilla ja harjoitteilla kehoa synnytykseen ja vauva aikaan. Raskausaikana ja synnytyksessä tarvittavia lihasryhmiä on tärkeä vahvistaa.
Ei kannata unohtaa myöskään säännöllistä lantionpohjalihasten harjoittelua. Se on äärimmäisen tärkeää jo raskausaikana, koska hormonien vaikutuksesta lantionpohjan lihakset löystyvät ja venyvät koko raskauden ajan. Lantionpohjalihakset kannattelevat myös raskauden aikaisen painonnousun ja kohdun kasvun tuomat lisäkilot sekä ylimääräisen paineen.
Jotta vältyttäisiin virtsankarkailulta jo raskausaikana, lantionpohjalihasten säännöllinen harjoitteleminen on erittäin tärkeää aloittaa raskauden alussa.
Lisäksi tulevassa synnytyksessä tarvitaan lantionpohjalihasten hallintaa. Raskauden aikana on tärkeää harjoitella lantionpohjalihasten aktivoimista ja rentouttamista. Synnytyksen jälkeen on helpompi tunnistaa ja aloittaa lantionpohjalihasten harjoittelu, kun sitä on tehnyt jo raskausaikana sekä myös synnytyksestä palautuminen on nopeampaa.
Keskivartalon harjoitteissa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, etteivät liikkeet aiheuta turhaa painetta suorien vatsalihasten välissä sijaitsevalle jännesaumalle, joka joutuu venymään vatsan kasvaessa ja raskauden edetessä. Jatkuvat harjoitteet, jotka aiheuttavat kovaa painetta jännesaumalle, voivat edesauttaa vatsalihasten erkauman syntyä ja aiheuttaa toimintahäiriöitä synnytyksen jälkeen keskivartalon alueelle.